Media

Ștefan Afloroaei: „Cine nu poate dialoga cu sine nu poate dialoga nici cu semenii săi” (interviu realizat de George Bondor, revista Timpul, august 2022 )

Membru corespondent al Academiei Române, Ștefan Afloroaei a publicat numeroase cărți la edituri prestigioase (Humanitas, Polirom, Editura Științifică, Institutul European), a coordonat importante volume colective și a publicat constant în reviste de specialitate și de cultură. Cea mai recentă carte a sa este Despre simțul vieții. Întrebări, perplexități, credințe (Polirom, 2021). La împlinirea a 70 de ani, colegii săi au îngrijit un Liber amicorum, la care au participat nume importante ale culturii și filosofiei românești actuale.

Așa cum îi stă bine unui prim Festschrift, cel de acum se axează pe analiza și receptarea critică a operei filosofice, evocările ce țin de facticitatea vieții fiind amânate pentru decadele viitoare. Din volumul omagial, aflat în curs de apariție și editat de Petru Bejan, Corneliu Bîlbă și George Bondor, puteți citi în avanpremieră versiunile prescurtate a patru dintre textele care îl compun, precum și versiunea abreviată a acestui interviu recent.

Texte de Petru Bejan, Aurel CodobanCiprian JelerȘtefan Vianu

***

Facebook Page 

Despre puterea de înțelegere și unele neajunsuri astăzi – Conferință susținută de prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei (membru corespondent al Academiei Române)